klik om terug te gaan naar massageschermklik op blaadje
om terug te
keren naar de
massagepagina

DORN METHODE
30 Jaar geleden werd Dieter Dorn een landbouwer uit de Algäu (D) gemotiveerd door de dornmethode. Vanwege hevige spit in zijn rug zocht hij een collega landbouwer op, die bekend stond om dergelijke aandoeningen met zachte duimdruk te behandelen Ook Dieter Dorn werd van zijn spitpijnen verlost - met een duimdruk. Onder de indruk van dit succes ontwikkelde Dieter Dorn op deze basis een eigen therapieplan. Het is een zéér zachte risicoloze manuele methode, waarbij de blokkade en de scheefstand van de wervelkolom met de handen aangevoeld worden en met een zachte duimdruk gecorrigeerd. Onregelmatigheden aan de wervelkolom merkt de cliënt, omdat scheefstand van 'n wervel gevoeliger op druk reageert dan een wervel die correct op zijn plek zit. Zo bouwen cliënt en therapeut de duiding gezamenlijk tot een bepaalde hoogte op.
Bij de dornmethode draait het om een optimale ruimte te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. De zenuwopeningen tussen de wervels zijn bij sommige wervels toch al niet al te groot. Door een scheefstand van een wervel worden de betreffende zenuwen ingeklemd, en belemmerd in hun functie. De zenuw behoeft niet compleet afgedrukt of ingeklemd te worden, soms is een kleine druk al de oorzaak van veel pijn.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: "Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven…." Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

De basis van de dornmethode is altijd de correctie van beenlengteverschil! De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze steunpilaren ongelijk lang zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand!
Dit is een veelvoorkomend probleem, het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen en veel chronische problemen: darm- en blaasproblemen, heup-, lage rug-, nekklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, scoliose, etc.

BREUSS-MASSAGE
De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

MASHIBO zorgt voor uw wellness!
hosting door prosa public relations op www.prosa-apeldoorn.nl