klik om terug te gaan naar massageschermklik op blaadje
om terug te
keren naar de
massagepagina

Wat is Kinesio Taping?

Kinesio Taping komt van oorspong uit Japan. De tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het is een techniek die gebruik maakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Dat gebeurt met behulp van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. In mijn praktijk maak ik gebruik van Acti-Tape.

Functies van Acti-Tape:
- pijndemping
- geeft steun aan spieren en gewrichten
- verwijdert oedeem
- corrigeert gewrichten en weefsel

Voordeel van deze methode is dat de tape dagen kan blijven zitten. Hierdoor vindt het herstel 24 uur per dag plaats, in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Acti-Tape is in de sportwereld niet meer weg te denken. Zowel in de preventie van blessures als tijdens de (na)behandeling. Sporters herstellen sneller, voorkomen blessures, blijven langer actief en bovendien een goed aangelegde techniek geeft meteen voelbaar resultaat. Acti-Tape is toepasbaar voor iedereen. Vrouwen met menstruatieklachten en mensen met hooikoorts kunnen zeer veel baat hebben bij Acti-Tape.

Met behulp van lymf tape-technieken kan de afvoer van vocht ondersteund en gestimuleerd worden. Het oedeem (of een meer lokale vochtophoping) wordt hierbij in de richting van de lymfeklieren begeleid. Bij de lymf taping-techniek wordt bij voorkeur de huid van het te behandelen gebied op rek gebracht door een juiste uitgangshouding. De tape wordt vervolgens zonder rek op de huid neergelegd. Bij terugkeer naar de uitgangspositie zorgt de elasticiteit van de tape ervoor dat de huid iets wordt opgetild. Deze liftende werking zorgt ervoor dat de initiële lymfevaatjes zich beter kunnen openen. De tape vormt een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem.

MASHIBO zorgt voor uw wellness!