klik om terug te gaan naar massageschermklik op blaadje
om terug te
keren naar de
massagepagina

Shiatsu Ryoho

Shiatsu betekent letterlijk vertaald vingerdruk therapie. Het is een manier van lichaamstherapie ontwikkeld door de Japanner Tokujiro Namikoshi, en later zijn zoon Toru Namikoshi. De therapie is gebaseerd op de Chinese geneeskunst en de westerse kennis van anatomie en fysiologie. Shiatsu Ryoho bestaat uit het met duimen en vingers druk geven op een gestileerd systeem van neuromusculaire punten (reflexpunten) en heeft een voorkeur voor een westerse, wetenschappelijke benadering.

Bij ziekte en klachten zijn er delen in en op ons lichaam die niet meer goed functioneren. Er zijn blokkades opgetreden. Doel van de shiatsu is om die blokkades op te heffen, waardoor het lichamelijk en geestelijk herstelvermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Je brengt het lichaam weer in evenwicht. Hierdoor kunnen klachten verminderen of verdwijnen. Net als een file die ontstaat na een ongeluk. Nadat de voertuigen van de weg zijn gehaald lost de file langzaam op en kunnen de voertuigen weer doorrijden.

In de Westerse geneeskunde is bekend dat huid, botten, organen, spieren en zenuwen met elkaar in verbinding staan. Dus is het niet zo raar dat als er ergens een kink in de kabel optreedt, dat dat ook verderop in het lichaam gevolgen heeft.

Shiatsu zorgt voor verbetering van de afvoer van afvalstoffen, vermindert de spierspanning en stimuleert de huid. Ook is het van invloed op de spijsvertering en de bloedsomloop waardoor organen beter kunnen functioneren. Shiatsu kan erg effectief werken bij een tenniselleboog, frozen shoulders of ander gerelateerde RSI-klachten.

MASHIBO draagt bij aan een gezondere werkplek!

MASHIBO zorgt voor uw wellness!
hosting door prosa public relations op www.prosa-apeldoorn.nl