klik om terug te gaan naar massageschermklik op blaadje
om terug te
keren naar de
massagepagina

Triggerpoint
Triggerpoints zijn ook wel bekend als 'spierknopen'. Het zijn kleine verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam.

Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan. Bij de behandeling hiervan kan gebruik worden gemaakt van een massage waarbij diepe strijkingen worden gegeven of een constante druk erop.

U krijgt ook oefeningen mee om ervoor te zorgen dat de spieren ontspannen blijven en samen kunnen we het hebben over het ontstaan van deze triggerpoints; wat kun je er zelf aan doen om ze te voorkomen?

MASHIBO zorgt voor uw wellness!
hosting door prosa public relations op www.prosa-apeldoorn.nl